luni, 1 iulie 2013

Salată de broccoli, bacon și parmezan

Îmi place broccoli, iubesc parmezanul, iar de bacon nu mă pot lipsi. Condiții întrunite în totalitate pentru a face această salată rapidă și foarte gustoasă. Este o combinație ce cucerește de la prima înghițitură. E suficient să o prepari o dată și-ți garantez că va deveni parte din meniul tău de salate. 


Ingrediente:
- un broccoli mare
- 4 felii de bacon, taiete în bucăți
- o ceapă roșie mică, tăiată julien
- 2 linguri de semințe de pin prăjite
- parmezan ras
- oțet balsamic
- ulei de măsline
- sare, piper

Preparare:
Broccoli se desface în buchețele, apoi se fierbe în apă sărată pentru 5-6 minute. Scurge apa și lasă-l acoperit aproximativ 5 minute. Gustă-l! Trebuie să fie ușor crocant, iar culoarea vie. Timpul de fierbere se estimează în funcție de dimensiunea bucățelelor de broccoli. Dacă îl fierbi prea mult, verdele acela frumos se pierde, iar textura moale nu te va încânta deloc.
În paralel, prăjește bucățile de bacon până devin crocante.
Pe un platou de salată așează buchețelele de broccoli, bacon-ul și ceapa. Presară semințele de pin și parmezanul, apoi stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic. Tasty and Fast! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...