sâmbătă, 1 februarie 2014

Cod la cuptor

Cod la cuptor cu legume și sos de unt și ou fiert

Foarte simplu! Foarte gustos! Dacă eliminăm untul este și sănătos ;)
Îți prezint această rețetă pentru o singură persoană. Apoi e simplu să multiplici dacă ai familie numeroasă. 




Ingrediente:

  • 150 gr. file de cod; bucata trebuie să fie groasă cam de două degete, de la un pește măricel
  • un ou fiert tare, tăiat cubulețe
  • un cartof mare sau 3-4 cartofi migdală (almond potatoes), spălați și tăiați felii rotunde de 0.5 cm. 
  • 6 păstăi de fasole verde
  • 40 gr. de unt
  • o linguriță de pătrunjel tocat mărunt
  • sare și piper după gust

Preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade. 
Pune cartofii tăiați într-un bol, condimentează-i cu sare și piper și amestecă-i. Condimentează și fileul de cod cu sare și piper. Așează hârtie de copt pe o tavă mare, apoi pune cartofii și peștele. Dă totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. 
Cât timp peștele se coace, fierbe fasolea verde în apă cu sare timp de 10 minute. 
Topește untul. Ai grijă să nu se ardă! Ia tigaia de pe foc și adaugă în ea oul fiert tăiat cubulețe, lingurița de pătrunjel, sare și piper. 
Între timp s-a făcut și peștele. Pătruns cât trebuie, suculet, delicios! 
Pe o farfurie întinsă așează sub formă rotundă două straturi de cartofi, apoi bucata de pește. Toarnă sosul de unt topit și ou fiert, apoi așează oblic pastăile de fasole.
Servește imediat! 
Sigur vei încânta pe toată lumea! Îți garantez! 
Opțional: stropește preparatul cu suc de lămâie. 
Tasty and Fast! Enjoy!  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...